sunnuntai 29. heinäkuuta 2012

Must' on tulluuuu pyöräilyhullu

Pakko tunnustaa, etten malttanut odottaa uuden pyörän hankkimista ensi vuoteen. Varastossa uutta lenkkiä odottelee Tunturin rx300, josta olen tietenkin lukenut miljoona negatiivista kommenttia, mutta toisaalta en löytänyt yhtään budjettiini sopivaa pyörää, josta "asiantuntijafoorumeilla" olisi sanottu mitään positiivista. Oma ensivaikutelmani pyörästä on pelkästään positiivinen, tykkään ajoasennosta ja lapsen istuimenkin kanssa pyörällä pääsee mukavasti. Aika iso ero entiseen 3-vaihteiseen!

Nyt on siis pyöräilty ihan urakalla. Yleensä ollaan käyty ystävän kanssa iltalenkeillä ilman lapsia, mutta nyt viikonloppuna ollaan pyöräilty perheen kesken, ostettiin miehenkin pyörään istuin, joten molemmat muksut kulkevat mukana. Ja tykkäävät hurjasti! Eilen poljettiin yhteensä melkein 50 km, oli ihanaa!

En tiedä, miten hyvin pyöräilemällä saa muokattua kroppaa ja parannettua kuntoa, mutta kyllä se todistettavasti ainakin reisiin ottaa. Fit-lehdessä  6/2012 kirjoitettiin pyöräilyn kiristävän korsettia (huom. ajoasento), polttavan kaloreita (n. 400-800kcal/h vauhdista riippuen!!), pyöristävän peppua (jee, tätä odotellessa) ja olevan hyvää staattista ja ylläpitävää treeniä yläkropalle. Selluliitinkin pitäisi kadota ("Pyöräily on yksi harvoista lajeista, joiden on todettu vähentävän reisien appelsiini-ihoa.") ja terveyden kohentua (vähentynyt riski sydän- ja verisuonisairauksiin ja diabetekseen sekä vastustuskyvyn parantuminen, kolesterolin alentuminen ja painonhallinta). Tietysti edellämainitut edut ovat saavutettavissa muillakin lajeilla, mutta ei pyöräily tuon jutun perusteella mitään turhaa hommaa ole! :)

Erittäin iso plussa tulee myös siitä, että pyöräillessä ei kipeydy kuin lihakset, ellei satu kolaroimaan tai kaatumaan. Mua ottaa niin päähän nivelkivut, mitä juostessa tulee, että alkaa mennä nautinto koko touhusta. En ole varmaan kuukauteen uskaltautunut lenkkipoluille, kun jo etukäteen harmittaa. Aion kyllä voittaa pelkoni ja mennä, ihan pian, mutta nyt aion ottaa kaiken irti tästä pyöräilyinnostuksesta. Sama kai se, miten liikkuu, kunhan vain liikkuu? :)

Seuraavana urheiluvälinehankintalistalla on lukkopolkimet ja kengät. Ja uusia treenivaatteita pitäisi saada myös.

kuva


Onko siellä muita pyöräilyyn hurahtaneita? Oletteko huomanneet vaikutuksia kropassa tai mielessä? :)

6 kommenttia:

 1. Harvassa ovat ne pyörät, joita asiantuntijafoorumeilla ylistetään. :P Itse ainakin pyörää ostaessani totesin, että sanaa hybridi ei kannata mainita missään, koska ne ovat kaikki paskoja. Ostin sitten kuitenkin sellaisen, ja omiin tarpeisiini se on aivan mainio. Tosiaan, pyöräilyyn on hurahdettu täälläkin. :D Minulle se on oikein mieleistä liikuntaa, sillä pyörällä pääsen aivan eri maisemiin kuin juosten.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noin päättelin itsekin hetken aikaa keskusteluja luettuani :D Ja tosiaan, edelleen vaikuttaa hyvältä tämäkin paska hybridi. ;)

   Poista
 2. Mä tykkään pyöräillä. Ennen mulla oli Hobby hallista opiskelijabudjetilla ostettu maastopyörä, viime kesänä vaihdoin sen niskavaivojen takia Tunturin 7-vaihteiseen mammapyörään ja hyvin sujuu. :) Mä en niin paljon jaksa pyöräillä, että ostaisin maantiepyörän (jonka mies juuri osti viime viikolla) mä pärjään tolla ja saan otettua lapsenkin mukaan, kun toinen on miehen pyörän perässä kärryssä. Teinkin jokin aika sitten postauksenkin jossa meidän perheen fillarit näkyy http://150paivaa.blogspot.fi/2012/07/7-ensimmaisen-viikon-katsaus.html Kyllä mulle pyöräily ainakin niin paljon ottaa pyllyn ja reisien päälle, että kyllä se mun mittakaavassa lasketaan tehokkaaksi urheiluksi. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, samaa mieltä tuosta tehokkuudesta, reidet huutavat hoosiannaa kunnon lenkin jälkeen. :) Lapsi mukana tuo kivaa lisävastusta treeniin! Taisinkin lukea tuon sun postauksesi aiheesta jo aiemmin (olen vain älyttömän laiska kommentoimaan). :)

   Poista