sunnuntai 5. elokuuta 2012

Onnellisuutta liikuntarintamalla

Meillä oli muutaman päivän ystäväni kylässä, ja koska jostain syystä häpeilen ja nolostelen tällaisen blogin pitämistä, en avannut tietokonetta ollenkaan, etten jäisi kiinni. :D

Viikolla tuli siis syötyä. Käytiin pari kertaa ulkona syömässä ja iltaisin herkuteltiin kotona. Mutta eilen muuttui ääni kellossa, kroppa oikein huusi terveellistä ruokaa ja liikuntaa kaiken lösöilyn jälkeen.

Ostin muuten Stadiumista juoksupuvun 39,90e:lla, en voinut vastustaa pinkkiä takkia ja kun olen jo pitkään kaivannut sellaisia "kahisevia" juoksuhousuja (trikoot löytyvät), niin pakkohan tuo setti oli ostaa. Lauantai-aamuna parin päivän totaalisen levon jälkeen uskaltauduin lenkkipolulle. Idea juoksemaan lähtemisestä tuli mulle tyypilliseen tapaan aamupäivällä telkun ääressä, enkä ollut syönyt aamupalaakaan vielä. Lähdin sitten tyhjällä vatsalla, sillä en olisi ehtinyt odotella ruoan laskeutumista. Yllätyksekseni juoksu kulki hyvin, olin ladannut aiemmin Spotifyihin soittolistan, joka sisälsi suosikkejani Zen Cafeta, Olavi Uusivirtaa, Apulantaa jne, ei siis oikein mitään "perinteistä" juoksumusiikkia, jossa saisi askeleet sovitettua musiikin rytmiin. Juoksin tarkoituksella hitaasti, keskittyen musiikkiin ja juoksuun. Sportstrackerin tarkempi tarkastelu lenkin jälkeen osoitti tosin, että vauhti oli hyvä, eikä ainakaan omalla mittapuullani mitenkään hidas, 10 km/h. Lopussa polvissa alkoi vähän tuntua, mutta nyt pidän taas useamman päivän tauon ennen seuraavaa lenkkiä. Ehkä 1-2 kertaa viikossa riittäisi?

Illalla käytiin vielä pyöräilemässä reilut 30 km. Heinäkuun puolivälin jälkeen olen pyöräillyt kohta 300 km! :O

Olen tosi innostunut liikunnasta taas, ja onnellinen tästä tunteesta. Mikään liikunta ei oikein kiinnostanut pitkään aikaan, joten on ihanaa, kun sekä kroppa että mieli vaativat päästä kuntoilemaan. :)

Niin ja ruokapuolesta, eilen tein ison tacosalaatin (jäävuorisalaattia, tomaattia, kurkkua, sipulia, 9% fetaa, tacomaustettua paistijauhelihaa ja tacodippijauheella maustettua kermaviiliä kastikkeeksi) ja siitä riittää täksikin päiväksi. Tosi herkkua, ja proteiinia tulee kivasti tuosta jauhelihasta ja fetasta. Yllätys muuten oli, miten hyvä protskun lähde fetakin (tai no, salaattijuusto) on, proteiinia on 17g/100g ja energiaa 160kcal/100g, kun naudan paistijauhelihassa on 19-20g/100g ja energiaa 170 kcal/100g. Ihan hyvä lisä salaattiin siis! Kannattaa muuten poistaa tomaateista se vetinen osa, jossa siemenetkin ovat, kuten myös kurkusta, jos aikoo syödä salaattia seuraavanakin päivänä, pysyy huomattavasti parempana niin, kun ei vetisty liikaa.

Kivaa sunnuntaita kaikille, niin se viikonloppu taas uhkaavasti lähenee loppuaan, höh.

Lisäys:  30 km:n aamulenkin myötä muuttui pyöräilysaldo kolmosella alkavaksi, jee! :)
Lisäys2: Pitäisi varmaan alkaa lukemaan nämä tekstit ennen lähettämistä, ihan täynnä virheitä ja outoja sanoja taas...

2 kommenttia:

  1. Mukava kuulla, että liikunta sujuu. Kannattaa tosiaan kuunnella kroppaa ja liikkua sen ohjeiden mukaan. Mukavia kilometrejä tästä eteenpäinkin! :)

    VastaaPoista