sunnuntai 10. huhtikuuta 2016

Vastustuskyky kuntoon

Heippa,

long time no see. ;)

Lueskelin pitkästä aikaa omia tekstejä, ja alkoi harmittaa, etten ole kirjoittanut mitään pitkään aikaan. Onhan tämä tavallaan päiväkirja, ja nytkin vastaan tuli paljon juttuja, joita ei edes muista enää. Siksipä ajattelin taas kokeilla, josko innostuisin taas aktiivikirjoittajaksi. :)

Olen ollut viime kuukaudet elämäni pisimmässä infektiokierteessä. Nyt, muutama antibioottikuuri myöhemmin, tilanne on jo paljon parempi, mutta en vieläkään uskalla hurrata. Olenkin viime aikoina miettinyt paljon vastustuskykyä, ja sitä, että vaikka kuinka pesen käsiä ja yritän välttää sairastumisen, altistun jatkuvasti töidenkin takia vallallaan oleville pöpöille. Ja kun kerran sairastun, nappaan helposti seuraavan tarjolla olevan taudin (etenkin jos olen ollut ab-kuurilla), ja kierre on valmis. Niinpä mun pitäisi nyt saada vastustuskyky siihen kuntoon, että pysyisin terveenä. Miten se sitten mahtaisi onnistua? Seuraavat asiat on olleet nyt pienen hetken käytössä, ja tarkoitus olisi jatkaakin:
  • maitohappobakteerit kapseleina + AB-jogurtti
  • sinkki, c-vitamiini, d-vitamiini, magnesium, nyt "kuurina" myös punahattu-uute
  • kalaöljy
  • terveellinen ruoka, vihannekset, vähemmän sokeria, viljoista käytössä lähinnä kaura
Mutta asia mikä tässä sairastellessa tai puolikuntoisena on ihan kamalasti ottanut päähän, on se, etten ole päässyt ollenkaan kuntoilemaan. Mulle liikunta on aina ollut tosi tärkeää, ja nyt en tosiaan ole joulun jälkeen liikkunut juuri lainkaan. :( Pikkuhiljaa olen aloittanut lenkkeilemään, mutta juoksukunto on vielä hyvin kaukainen haave. Salille menoa suunnittelen myös, toivottavasti tässä seuraa sen verran pitkä terve jakso, että pääsen suunnitelman myös toteuttamaan.

Katsotaan, kuinka käy. Blogissa siis jatkossa kirjoituksia rapakunnosta nousemisesta ja terveellisistä valinnoista. Nimittäin jos jotain, niin se tässä viime aikoina on kirkastunut, että haluan syödä terveellisesti ensisijaisesti siksi, että pysyisin terveenä. Ulkomuoto, kilot jne. tulevat sitten jossain sen jälkeen.

Palaillaan pian! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti