tiistai 17. tammikuuta 2012

GFG day 2

Olen ollut aika pahalla tuulella koko päivän. Tai oikeastaan iltapäivä oli jälleen se huonoin aika - liekö syynä se, että silloin lasten nukkuessa päikkäreitä olen tottunut surffailemaan netissä ja syömään kaapit herkuista tyhjiksi? Tänään surffailin GFG-keskustelupalstalle ja sen jälkeen menin nukkumaan muksujen kanssa. Tuo keskustelupalsta on ihana, sieltä saa kummasti tsemppiä, kun tuntuu vaikealta! Ja jo pelkkä ajatus siitä, että en ole tässä yksin, vaan kanssa-kärvistelijöitä lienee tuhansia, on jotenkin lohduttava.

Tämän päivän ruoat noudattivat eilisen kaavaa, tosin puurossa oli mustaherukoita ja iltapalarahkassa vauvojen sokeroimatonta omenatäyshedelmäsosetta. Katselin ravintoarvoja, ja oli aikalailla samanlainen pakastemarjojen kanssa (tietty marjoissa olisi enemmän vitamiineja jne., mutta esim. mustaherukoissa on enemmän kaloreita), joten päätin suoda itselleni tällaisen pienen soveltamisen. Rahkasta tuli tosi hyvää, varsinkin kun lisäsin siihen vähän kanelia. Jo kolmas päivä ilman sokeria takana, jee! Tätä ei olekaan tapahtunut ihan hetkeen.

En silti tajua, miten niin moni sanoo, ettei tällä ruokavaliolla tule nälkä?! Kyllä mulle tulee, ja mulla peruskulutus ei edes liene kovinkaan suuri. Miten yhtään isompi ihminen pärjää tällä ruokamäärällä pyörtymättä? No, jospa tämä tästä, kun elimistö tottuu siihen, että enää ei ruokaa tulekaan vartin välein.

Illalla tulee aina voittajafiilis, ja aamuisin on kiva aloittaa uusi päivä, kun edellinen ei ole mennyt mättäessä kaikenlaista moskaa. Tämä haaste kyllä opettaa arvostamaan normaalia, terveellistä ruokaa, ja aion ehdottomasti jatkaa tällä GFG-kaavalla haasteen jälkeenkin, lisään vain tietenkin kaloreita ja ehkä karkkipäivän. :)

Ai niin, lihaskunto-osio jäi tänäänkin välistä, mutta lenkillä kävin. Ja vessassa ravaan varmaan puolen tunnin välein, ehkä senkin voisi laskea liikunnaksi? ;)

2 kommenttia:

  1. Itsekkin kokeillut tuota dieettiä ja ihmettelin kun ihmiset valittaa, etteivät jaksa syödä noin runsasta aamupalaa. Mulla taas oli pitkin päivää koko ajan nälkä ja laskin minuutteja siihen seuraavaan ruokailuun. Siksi valitsin nyt dukanismin. Ei ole varsinaisesti nälkä, eikä tee mieli herkkuja. Voi olla, että syön liian paljon, mutta katsotaan mihin tämä tästä kehittyy.

    VastaaPoista
  2. Nälkä oli kyllä aika kamala ekoina päivinä, mutta nyt kroppa on ilmeisesti tottunut, ja nälkää ei enää tarvitse nähdä. :) Mieliteotkin ovat pysyneet hyvin poissa, tosin nyt viikonloppuna tekisi vähän mieli herkutella. Jospa se tästä. :)

    VastaaPoista