keskiviikko 11. tammikuuta 2012

Mistä löytää lisää motivaatiota?

Musta on tullut liian mukavuudenhaluinen. Illalla jäätelökippo houkuttelee kävelylenkkiä enemmän. Lasten nukkuessa mieluummin nukun itsekin, kuin teen vatsalihastreeniä olkkarin lattialla. Jos tekee mieli leipää/perunamuussia/hapankorppuja oivariinilla/colaa/pullaa huomaan usein antavani mieliteolle periksi. Toisaalta ajattelen, ettei mulla ole mikään kiire kilojen karistuksessa, joten voin ihan hyvin sallia itselleni järkevissä määrin sitä, mitä tekee mieli. Toisaalta taas turhaudun päivittäin peiliin vilkaistessani, kun muutosta ei tapahdu, ainakaan tarpeeksi nopeasti. Raivostuttavaa!

Eilen illalla oli tarkoitus lösähtää sohvalle, mutta sitten meninkin hetken mielijohteesta crossailemaan. Tunti siinä kului kevyellä tahdilla, matkaksi taisi tulla vähän alle 19km. Puoli tuntia juttelin isäni kanssa puhelimessa (handsfree korvassa tietty), joten senkään takia ei voinut kovin kovaa tahtia pitää.

Ajattelin ottaa tavoitteeksi liikkua joka päivä jotenkin. Joko lenkkiä, crossaria, kotijumppaa, ja jos ei kertakaikkiaan huvita yhtään mikään, niin sitten edes venyttelyä.

Ei mulla siis oikein mitään asiaa ollut, ajattelin vain tulla etsimään muista blogeista sitä kadonnutta motivaatiota ja samalla päivittää jotain tännekin. Mikä teitä muita motivoi laihduttamaan ja kuntoilemaan, kertokaa, pliiis! :)

2 kommenttia:

 1. En tiedä, olenko kaikkein paras neuvomaan, kun en itsekään aina osaa noudattaa omia ohjeitani. Joskus vaan motivaatio on niin pohjilla, että en saa sitä sieltä ylös vaikka mitä yritän.

  Mutta siis parhaaksi motivaattoriksi olen havainnut tottumuksen, rutiinit. En anna sille ajatukselle valtaa, että huvittaako lähteä lenkille. Lähden vain miettimättä sen tarkemmin. Viimeistään kolmantena päivänä alkaa huvittaakin. Olen huomannut, että kun liikun, niin ruokailutkin pysyvät paremmin hallinnassa. Motivaation puutekin siis koskee useimmiten liikuntaa. Mutta kuten sanoin, en osaa aina toimia itsekään kuten opetan :)

  Toivottavasti löydät jostain motivaatiosi takaisin!

  VastaaPoista
 2. saman ongelman kanssa painin itekin, kun ei ole kiire tai montaa kiloa tiputettavana niin sallin vähän karkkia ja limua, mikä on toisaalta ok, kun en osaa ilmankaan olla mut toisaalta mietin että pilaako se silti koko prosessin, sallinko liikaa.

  joskus tulee yhtäkkiä motivaatiota kun näkee jonku hyväkroppaisen tyypin telkussa tms :D (noloo)

  VastaaPoista