perjantai 6. huhtikuuta 2012

Kiloklubiin

Paino tänä aamuna 53,8 kg. Kesään mennessä lukema saisi mielellään olla 50-52 kg. Mulla ei selkeästi toimi ruokapäiväkirja, herkkupäiväkirja, blogiin kirjoittaminen, itsekuri (kun sitä ei ole), itsensä piiskaaminen, itsensä palkitseminen, ruokien rajoittaminen, ei mikään. Paitsi GFG, mutta sitäkään en tällä hetkellä haluaisi ainakaan kirjaimellisesti noudattaa. Uusin aseeni taistelussa terveellisten elämäntapojen puolesta on Kiloklubi. Ajattelin, että kun tässä koneella päivittäin kuitenkin roikun, voin samalla naputella syömiset sinne, ja ohjelma laskee puolestani kalorit, kasvisten, herkkujen, proteiinin jne. määrän. Ehkä ne vihreät pallukat motivoisivat, ja kokonaisuudesta tulisi järkevä ja terveellinen. Onko kukaan tätä lukevista käyttänyt tuota ohjelmaa? Onko siitä apua?

Ja tiedän, että oikeasti kysymys on vain ja ainoastaan itsekurista. Jokainen pystyy laihtumaan, syömään terveellisesti ja kuntoilemaan, jos vain haluaa. Tietyissä tilanteissa se ehkä vaatii enemmän järjestelyjä ja vaivannäköä, mutta jos motivaatio on kohdallaan, niin kyllä se onnistuu. Tai sitten voi keksiä tekosyitä, kuten allekirjoittanut.

kuva täältä
Muuten, Kesäkuntoon 2012 - projektin ensimmäisen (vai toisen) viikon haaste oli luopua jostakin ruokapaheesta. Itse päätin lopettaa kaloreiden juomisen, eli limsat, mehut jne. Ihan täysin en ole haasteessa onnistunut, mutta vähentänyt kuitenkin turhien juomien juomista huomattavasti. Samalla linjalla aion jatkaa, sillä jostain luin juomien ohittavan kylläisyyskeskuksen täysin, jolloin niiden juominen ei edes vähennä näläntunnetta. Vettä pyrin juomaan pari litraa päivässä.

kuva täältä
Ensi viikolla jätän pois jonkin toisen paheen ja pikkuhiljaa pääsen ehkä eroon niistä kaikista? ;) Tai no, totaalikieltäytyjäksi minusta ei ole, mutta jo se, että paheet saisi vähennettyä n. kymmenesosaan tämänhetkisestä, olisi todella hyvä juttu.

Ihanaa pääsiäistä kaikille!

3 kommenttia:

 1. Minä ainakin tykkään Kiloklubista. Ehkä eniten ärsyttää se, että käyttämiäni ruoka-aineita/lajeja ei löydy ja joutuu arvaamaan. Mutta toisaalta hyvää on se, että syötettäviä annosmittoja voi vaihtaa sen mukaan, mikä itselle on helpointa arvioida. Ainakin silloin tällöin täyttelen yhden päivän osalta ruokailuja sinne, että pysyn suurin piirtein kartalla, miten syön.

  Hauskaa pääsiäistä koko perheelle! :)

  VastaaPoista
 2. Itekkin käytin/käytän kiloklubia, tosin en juuri nyt näe tarvetta koska olen gfgeellä...:D
  Ja kyllä tykkään kyseisestä ohjelmasta, mutta suosittelen että merkkaat tyyliin kaikki syömäsi ruoat vasta illalla, koska itselleni kävi usein niin, että kun siellä luki että tällä hetkellä liian vähän protskuja, menin vetämään maitorahkaa vaikkei ollutkaan nälkä, ja jos rasvoja oli liian vähän saatoin ottaa oliiviöljyä pullosta ;D Joten kannattaa mielummin yrittää ottaa oppia tuloksista ja oppia sitten siitä :)

  VastaaPoista
 3. Aku, mä huomasin saman, kun testasin sitä yhden aamupäivän syömisillä. Tai siis esim. käyttämääni salaatinkastiketta ei ollut listassa, joten laitoin sen, missä oli suunnilleen sama määrä kaloreita, muista ravintoaineista ei sitten ole hajuakaan... Mutta muuten sieltä löytyi yllättävän hyvin eri ruokia, eli ihan lupaavalta vaikuttaa!

  Anonyymi, kiitos vinkistä! Toisaalta eikös se just kannata käydä kesken päivän katsomassa, mihin suuntaan päivän ruokailut ovat menossa, ja mahdollisesti korjata tilanne niin, että pallerot saa vihreiksi, juuri esim. ottamalla öljyhuikan? :D Vaikka totta kyllä tuo, että ne terveelliset ruokailutavat pitäisi omaksua, ei kai kukaan jaksa loppuelämäänsä merkkailla syömisiään Kiloklubiin... :)

  VastaaPoista