sunnuntai 8. joulukuuta 2013

Comeback

Riippumatta siitä, lukeeko tätä enää kukaan, pakko palata. Itseni takia.

Jossain vaiheessa sain ihan totaaliähkyn kaikesta kuntoiluun ja laihdutukseen liittyvästä. Eikä se ähky ole oikeastaan vieläkään kadonnut. Selailen laihdutusblogeja - anteeksi, fitnessblogeja - edelleen, mutta hyvin ristiriitaisin tuntein. Ärsyttääkö kuntosali-, superfood- ja erilaiset ruokavaliojutut siksi, etten koskaan itse pystyisi elämään yhtä "moitteetonta" elämää, en tiedä. Mainosjututkin ärsyttävät. "Elämä on ihanaa, kun kohtelet itseäsi oikein, etkä syö mitään turhaa, gluteenipitoista, sokeripitoista, teet kolmijakoista ohjelmaa salilla, tai vielä mieluummin crossfitiä." "Ihan huippu tama uusi raakasuklaakakku, paljon parempaa kuin perinteinen mutakakku!" "Banaaniletut ovat herkullisia!" Myönnän, olen kokeillut raakasuklaakakkua - pahaa ainakin verrattuna toissapäivänä tekemääni kuohukerma-suklaa-komeuteen ja banaanipannareitakin testasin, mutten saanut yhtään lautaselle asti ehjänä, eikä makukaan mikään erikoinen ollut. Erilaiset jauheet ja lisäravinteet ovat epäilyttäviä. Niissähän voi oikeasti olla vaikka mitä! Jääkaapistani löytyy silti soijalesitiiniä ja muistaakseni myös chian siemeniä, eli saatan olla parannettavissa vielä superfoodienkin suhteen...

Tuntuu, ettet voi saada unelmiesi kroppaa tai loistavaa terveyttä ja hyvinvointia muuten kuin äärimmäisyyksiin menemällä. Mitä tapahtui vanhalle kunnon "jätä herkut vähemmälle, mutta syö muuten normaalisti"-mantralle?

Itsehän olen elänyt pellossa viime kuukaudet. Syönyt mitä mieli on tehnyt, yleensä jotain epäterveellistä, jättänyt kuntosalikortin ostamatta, laiskistunut. Yrittänyt etsiä inspiraatiota ja motivaatiota virtuaalimaailmasta (totuus kuitenkin on, etten voi enkä halua elää kuten ne blogi-ihmiset). Lihonut koko ajan.

Jotain täytyy tehdä. Tajusin sen viimeistään tänään syödessäni suklaakakkua ja eilisillalta jääneitä sipsejä aamupalaksi. Toivon, että keksin pian, mitä. Ehdotuksia saa jakaa. ;)

Joka tapauksessa kesäkuun alussa aion olla 7-9 kiloa kevyempi, kauniimpi, hyvinvoivempi ja kaikin puolin ihanampi. Onko kellään muulla samoja suunnitelmia, vai aloitatteko vasta tammikuussa? ;)

4 kommenttia:

 1. Tervetuloa takaisin! Minä ainakin uskon tuohon kovin epäseksikkääseen mantraan, tosin tuloksia ei ole hirveästi näkynyt, mutta enpä ole täysin sen mukaan elänytkään. Silti uskon, että kannattaa aloittaa jo tänään. Silloin ne pienet epäonnistumiset tai juhlatkaan eivät saa venettä poikkeamaan kurssilta. Tiedätkö, olet ihana tuollaisena ja sinä pystyt siihen, mihin tahdot, juuri omalla tavallasi! :)

  VastaaPoista
 2. Tervetuloa takaisin. Langoilla ollaan ;). Kyllä tuolla vanhalla mantralla pärjäilee ;) pitkässä juoksussa ainakin. Noilla äärimmäisyys-jutuilla ei vaan pysty kovin kauaa olemaan, niillä ehkä pääsee hyvään vauhtiin.

  Mun mantra on Less is more -ihan kaikessa ;)
  .

  VastaaPoista
 3. Mukana ollaan, ja hyvin samalla linjalla... Itse en bloggaa, enkä nykyään enää juuri luekaan fitness-blogeja. Koska olen laiska ja omaan todella huonon tukiverkon eikä kukaan vahdi lapsiani kun urheilen ja seliseli. Huoh, olen lihonut tänä vuonna 8kg. -H-

  VastaaPoista
 4. Kiitos kommenteista, ihan huippua, ettei mun tarvi höpötellä täällä yksinäni! Joo, siis tama päivähän meni vielä herkkumaailmassa, mutta huomenna alkaa (ihan oikeasti!).

  H, olen lihonut suunnilleen saman verran. :( Mutta nyt suunta muuttuu. Kiva kun oot mukana! :)

  VastaaPoista