maanantai 13. tammikuuta 2014

Vaa'alla taas ja huomioita


Tänään oli taas punnituspäivä, vaaka näytti aamulla 58,9 kg ja iltapäivällä 58,3 kg. Kirjasin "viralliseksi" lukemaksi tuon pienemmän, onko se huijausta? (Niin ja en käy yleensä vaa'alla montaa kertaa päivässä, mutta punnituspäivä tekee poikkeuksen... ;)) No, huijausta tai ei, suunta on oikea joka tapauksessa.

Huomioita, mitä olen tehnyt viime aikoina:

Ruis (ainakaan hapankorppujen muodossa) ei sovi mulle ollenkaan. Tämä totuus valkeni mulle yhtenä päivänä, kun hapankorppujen syönnin jälkeen tuli vatsaan ihan järkky olo. Sitä ikään kuin kirveli sisältä käsin. Pahinta oli, että järkyttävä turvotus ja kirvely jatkui useamman päivän, ja sain töissäkin vaivihkaisia katseita vatsan suuntaan (luulivat varmasti, että olen raskaana). Vannoin pyhästi lopettavani hapankorppujen syönnin loppuelämäkseni. En ole syönyt sen jälkeen ruisleipää muutenkaan, ja vatsa on paljon litteämpi ja olo parempi! Jännää, ettei vaaleasta leivästä seuraa mitään tällaista. Aika vähän sitäkään viime päivinä olen syönyt, useammin olen nautiskellut leivänpäälliset sellaisenaan. (Snellmanin mureat korppukinkku ja keittokinkkusiivut ovat koukuttavia, vaikka myöskin nitriitteineen aika epäterveellisiä.)

Toinen huomio on, etten halua pitää herkkupäiväkirjaa. Siitä tulee vain luuseriolo. Esimerkiksi kolme suklaapalaa näyttää kirjoitettuna paljon pahemmalta, kuin se todellisuudessa syötynä on.

Kolmanneksi olen todennut, että selluliitti on sitkeää. Olen googletellut vinkkejä siitä eroon pääsemiseksi, ja tullut lopputulokseen, ettei siitä ainakaan helposti pääse eroon. Vettä pitäisi juoda paljon, laihduttaa rasvaa pois ja vältellä prosessoitua ruokaa. Enpä tiedä. Täytän kahden litran limsapullon vedellä, ja yritän pitää huolen, että tuo määrä tulee juotua joka päivä. Viikonloppuisin helppoa, työpäivinä ei, kun en voi juosta vessassa koko aikaa. Käytetyillä kahvinpuruilla hierominen auttaa saamaan ihosta silkinpehmeän, eikä silloin appelsiini-ihokaan ärsytä ihan niin paljon. Ja kofeiini auttaa huhujen mukaan selluliittiin, joten kannattaa ainakin kokeilla, ei tule kalliiksi!

Äsken tein taas kotitreenin, ja seuraavaksi siirryn suihkuun hieromaan reisimuhkuroitani kahvinpuru-oliiviöljymössöllä. Ihanaa iltaa!

2 kommenttia:

 1. Hei Minttu! Löysin nyt vasta blogisi ja I LOVE IT! Lähes kaikki tekstisi ovat, kuin olisin itse ne kirjottanut ja jaan täysin rakkautesi suklaaseen <3 Olen itse suunnilleen samassa painossa kanssasi ja täälläkin jatkuva taistelu herkkuja vastaan ja jotta salimotivaatio pysyisi yllä joskus edes kuukautta pidempään. Nyt menossa GFG, pari viikkoa takana. Toivotaan, että motivaatio pysyy yllä ja suklaa kaupan hyllyillä. Ensi kesäksi kesäkuntoon ;)
  -Kristiina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi Kristiina! Voi miten ihana kommentti, kiitos siitä! :) Tsemppiä kovasti taisteluun herkkuja vastaan, ei ole helppoa, I know! :)

   Poista