sunnuntai 19. helmikuuta 2012

Sunnuntai - en keksi otsikkoa!

Eilinen oli oikein kunnon herkkupäivä: kermaista savulohikiusausta (ihanaa, rakastan kermaisia perunamössöruokia!), laskiaispullia, illalla vielä ranskalaisia kurkkumajoneesilla, kaksi kuivaa omppusiideriä ja tummaa suklaata. Jossain välissä tein kuitenkin vähän lihaskuntotreeniä yläkropalle ja crossailin tunnin, pystyin sitten nautiskelemaan illan mässyistä hyvillä mielin.

Olen muuten löytänyt uuden suosikin tummista suklaista: Lidlistä saatava 70% vadelmasuklaa. Tosi hyvää, ja ne "vadelmanpalat" ovat ihanan pehmeitä, ei sellaisia hampaat rikkovia rakeita. Tietysti olisi parasta valita joku maustamaton tumma suklaa, jolloin sokerin määrä olisi pienempi, mutta ottaen huomioon sen sokerin määrän, millä vielä reilu kuukausi sitten elin, en juurikaan jaksa potea huonoa omaatuntoa tuosta suklaasta.

Ensi viikolla on tiedossa vieraita, ensin viikolla ja sitten vielä viikonloppuna, kun juhlitaan esikoisen synttäreitä. Yritän syödä nyt mahdollisimman terveellisesti sinne synttäreihin asti. Joskus kuulee sanottavan, että laihduttaminen on helppoa, mutta ylläpito laihdutuksen jälkeen on vaikeaa. Tavallaan allekirjoitan tämän; toki nyt on helpompaa, kun voi syödä samaa ruokaa muun perheen kanssa, syödä hedelmiä ja kasviksia sen kummemmin niitä punnitsematta, pitää herkkupäiviä niin usein, kun se omalle kropalle sopii jne., mutta liian usein huomaan myös ajattelevani, että "ei se niin tarkkaa ole, vaikka söisin tämän pullan/jäätelön/leivoksen/suklaapatukan, kun ei mun tarvitse enää laihtua." Jos antaa itselleen siimaa tällä periaatteella jatkuvasti, niin kohta on tarvetta laihduttaa taas. Jojoilu alkaa ja jatkuu ja jatkuu ja jatkuu. Oman voinnin, ei ainoastaan kilojen, kannalta olisi hyvä syödä terveellisesti kuutena päivänä viikossa, sitten voisi vähän hölläillä (raivostuttava se sipsimainos! :D) yhtenä. Tai siis mun tapauksessa, jollekin toiselle sopii erilainen tyyli. Ja veden juonti on niin tärkeää, ettei sitä voi tarpeeksi korostaa. Juominen vaikuttaa aivan kaikkeen, monesti jano tulkitaan näläksi, lisäksi huomaan olevani paljon väsyneempi, jos en ole juonut tarpeeksi. Ihokin on heti sameampi ja väsähtäneemmän näköinen.

(http://weheartit.com/entry/23238371)

 Mutta ihanaa, talvi on kohta ohi! Olen jo katsellut nettikauppojen bikinitarjontaa "sillä silmällä", ja jotkin tämän tyyliset biksut ottaisin mielelläni:

(kuva: h&m.com)
En vain tiedä, miltä tämä mun imetyksen muotoilema (lue: venynyt ja vanunut) rintavarustus näyttäisi noissa. Luultavasti kamalalta...

Toisaalta kesään on vielä useampi kuukausi aikaa, ja kiva tietää, että tänä kesänä ei tarvitse herätä toukokuussa siihen todellisuuteen, että löysää riittää ja on kuukausi aikaa saada itsensä kuntoon (ja kuitenkaan mitään ei saa aikaiseksi). Kun jatkan samalla mallilla, syön järkevästi ja kuntoilen mahdollisuuksien mukaan (keväällä aion jatkaa juoksuharrastusta), niin enköhän ole kesällä ihan hyvässä kunnossa ilman sen kummempia ihmedieettejä. :)

4 kommenttia:

 1. morjesta taas. pitää vissiin jättää merkkiä välillä..
  mulla vähän tota samaa ongelmaa kanssa, välillä annan luvan herkutella kun ei kerta oo kun pari kiloo... ei kannattais!!

  ja sama toi imetys-bikini-homma :) ei ainakaan ilman olkaimia täällä mennä :)

  hyvin sulla kuulostaa menevän.

  tee joskus juttua lihaskuntotreenistäs, mä ainakin painin sen kanssa kun pitäs mut ei jaksa ja teenkö tarpeeksi jne..

  VastaaPoista
 2. Kiva kuulla susta, kukkakeiju! :) Lohduttavaa, etten ole ainoa näiden ongelmieni kanssa. Munkin täytyy varmaan ostaa olkaimelliset bikinit. Tuo mun lihaskuntotreeni on tällä hetkellä tosi alkeellinen, GFG:n kotitreeniohjelma vähän muokattuna, eli yläkropan osalta punnerruksia, penkkidippiä, vipunostoja ja hauiskääntöjä. Pitäisi etsiä jostain jokin uusi jumppaohjelma, että saisi vaihtelua. Ja haluan kahvakuulan! Mutta kun lähtötilanne oli niin surkea, olen tuollakin ohjelmalla saanut vähän kehitystä käsivarsiin. :)

  VastaaPoista
 3. Tuo tasapainon löytäminen on haasteellista, mutta kyllä se yrityksen ja erehdyksen kautta meiltä onnistuu :)

  VastaaPoista
 4. Aku, niinhän se on, aikaa se vain vaatii, ja sitä, ettei vastoinkäymisten yhteydessä palaa vanhoihin huonoihin tapoihin. :)

  VastaaPoista