tiistai 7. elokuuta 2012

Proteiinia ruokalistalle

Mulla ovat reidet huutaneet hoosiannaa tämän kuntoiluinnostuksen myötä. Ajattelin ensin, että olen vain treenannut liikaa ja venytellyt liian vähän, joten lisäsin venyttelyä. Jalat tuntuivat jotenkin voimattomilta, eikä venyttely sitä tunnetta poistanut. Fiksua olisi tietysti pitää vaikka pari lepopäivää, mutta kun kaveri pyysi eilen pyörälenkille, en malttanut olla lähtemättä. Lenkin jälkeen söin join poikkeuksellisesti rahka-plusmaito-banaani-mustikka-mango-smoothien ja menin nukkumaan. Tänä aamuna jalat eivät olleet juuri lainkaan kipeät? Vaikka poljin valmiiksi kipeillä lihaksilla melkein 40 km? Mitä ihmettä?

Voisiko lihaskivussa/voimattomuudessa olla kyse liian vähästä proteiinin saannista? Viime aikoina syömiset ovat olleet melko hiilaripainotteisia, esim. leipää on kulunut turhan paljon. Aionkin nyt panostaa erityisesti riittävään proteiinin saantiin ja pyrkiä syömään sitä 100-150g/vrk. Katsotaan, mikä on vaikutus! :)

Aamu alkoi tänään kaurapuurolla, raejuustolla ja mustikoilla. Loppupäivän suunnitelmiin kuuluu syömispuolelta (jälleen) tacosalaattia, rahkaa, mansikoita, mustikoita ja paljon vettä. Jääteetäkin ajattelin tehdä jääkaappiin. Illalla aion venytellä huolellisesti.

Niin ja semmoista piti kysyä teiltä pyöräilyä harrastavilta, että miten fillarointi on vaikuttanut reisiinne? Mulla reidet ovat olleet ns. ongelmakohta siinä mielessä, että ne ovat näyttäneet aika paksuilta muuhun kroppaan verrattuna, ja ne myös keräävät ensimmäisenä kaiken rasvan lantion ja vatsan ohella. Onko tässä nyt odotettavissa entistä paksummat reidet vai voisiko toivoa niiden jopa pienentyvän? Terveisin Päärynä.

kuva

3 kommenttia:

 1. Älä pelkää, reidet ei kasva lihasta aerobisella reenillä. Lihaksikkaat reidet saat vainjos treenaat kuntosalilla isoilla painoilla. Jännä miten naiset aina pelkäävät että lihakset kasvavat jos vähän liikkuu :) Tsemppiä ja pidä kiinni hienosta liikunta-innostuksestasi! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En mä lihasten kasvua pelkää, hienoahan se vain olisi, jos reisissä olisi vähän muotoja muusta kuin läskistä johtuen (pitäis tietty saada myös se ylimääräinen rasva pois niiden lihasten edestä...) :) Netissä surffaillessa vaan törmäsin näihin "pyöräilyn takia reiteni eivät mahdu mihinkään housuihin" - juttuihin, joten vähän säikähdin. :D Kiitos tsempistä! :)

   Poista
 2. Blogistani löytyy sinulle haaste!

  VastaaPoista