maanantai 16. tammikuuta 2012

GFG day 1

Ensimmäinen virallinen Go Fat Go - haastepäivä melkein takana. Eilenhän söin yhtä puuttuvaa rahkapurkkia ja riisi/pasta/peruna-annosta lukuunottamatta dieetin mukaisesti. Aamulla menin vessaan ja siinä käsiä pestessä huomasin, että jalat tärisevät. Tuli tosi huono olo, kylmä hiki pukkasi otsalle ja oli pakko mennä istumaan. Hetken päästä pääsin lieden ääreen ja keitin itselleni pikavauhtia kaurapuuron, jonka seuraksi pääsivät tällä kertaa mansikat (ja raejuusto, tietty). Makuelämys ei ollut kummoinen (laitoin hölmö mansikat kiehumaan puuron kanssa, ja huomasin, että lämpimät mansikat ovat jotain aika pahaa), mutta vaikutus oli nopea. Hetken päästä olo oli jo ihan normaali.


Aamupäivällä olo oli tosi energinen, ja harmittelin kovaa pakkasta, tuon pienen rattaissa istuvan lapsen kanssa ei ollut mitään asiaa pihalle. Lounaaksi en jaksanut alkaa pilkkomaan mitään, joten tein tomaattikeittoa: laitoin kattilaan paseerattua tomaattia, mausteita ja eilen paistettuja ja maustettuja broilerin fileesuikaleita. Öljyn lisäsin valmiiseen annokseen ja lisäsin vähän raejuustoa. Harmi vain, että öljyä sekoitellessani sotkin myös aluksi keiton päällä hienosti nököttäneen raejuustokasan keiton joukkoon, ja lopputulos näytti aika, noh, tältä:


Mutta oli todella hyvää! Luulen, että tästä tulee yksi tämän GFG-lounasvalikoimani vakiojuttuja.

Iltapäivällä alkoi kiukuttaa. Verensokeri tuntui olevan matalalla, eikä välipalaksi syöty hapan rahka-mustikkasmoothie ilman mitään makeutusta juurikaan nostanut mielialaa. :/ Siinä vaiheessa kun mies tuli kotiin kaupan kautta ja söi tuoreita ruispaloja oivariinilla samassa huoneessa, teki melkein mieli käydä käsiksi...

Onneksi kohta oli päivällisaika, ja tuli taas tosi herkkua! Annoksessa täysjyväriisiä, broilerin fileesuikaleita, mausteita, kurkkua ja ihania kotimaisia kirsikkatomaatteja. En muista milloin viimeksi olisin syönyt jotain näin hartaudella ja jokaista suupalaa maistellen. ;) Tästäkin tuli heti suosikki, jota taatusti teen monta kertaa tämän haasteen aikana.



Iltapalaksi rahkaa mansikoilla ja siinäpä se.

Kieltämättä tiukkaa tämä tekee tällaiselle sokerihiirelle. Toisaalta on ihanaa huomata, että pystyy olemaan päivän ilman sokeria tai muutakaan makeaa. Hetken kyllä jo mietin, että pitäisikö pyytää miestä tuomaan kaupasta jotain lightlimua tai edes sitä mehukeittoa, mutta ajattelin sitten, että parempi olla nyt kokonaan ilman.

Uskon, että tästä haasteesta tulee olemaan monessa mielessä hyötyä: toivottavasti pystyn haasteen jälkeenkin pitämään kiinni säännöllisistä ruoka-ajoista, juomaan riittävästi vettä ja syömään tarpeeksi proteiinia sekä jättämään sokeriset herkut erikoishetkiin (tai vaikka karkkipäivään).

Liikuntaa en vielä tänään ottanut kuvioihin, huomenna olen varmasti jo täysin terve ja ainakin lenkki olisi jo sovittuna.

Punnitsin muuten eilen itseni ja otin aloitusmitatkin. Olin aivan tuhannen turvoksissa edellisen illan sipsi-dippi-ahmimisen seurauksena, ja vaaka näytti n. puoli kiloa enemmän kuin viime aikoina. Tässä siis aloitusmitat:

Paino: 57 kg
Vyötärö (kapein kohta): 73 cm
Lantio: 86 cm
Reisi oik. 54,5 cm vas. 53 (kiva ero!!)

Muita mittoja en jaksanut ottaa, kun nuo ovat ne ongelmakohdat, tai etenkin lantio. Saa nähdä, mitä mittanauha sanoo kolmen viikon päästä. Painon ajattelin katsoa joka maanantai, useammin en taida uskaltaa. Helpompi tsempata itseään jatkamaan kun voi edes kuvitella laihtuvansa. :D Vaa'an mahdollisesti näyttämän pluslukemat saattaisivat heikolla hetkellä johtaa koko haasteen romuttumiseen, ainakin nyt tuntuu siltä. Mutta ehkä se tästä helpottuu, kun elimistö tottuu siihen, ettei sokeria tai muuta höttöä yksinkertaisesti tipu. Ei kaiken tarvitse aina olla pelkästään kivaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti