torstai 5. tammikuuta 2012

Ajatuksia liikunnasta

Tajusin juuri, että tällä tyylillä on mahdotonta saavuttaa ihanaa vartaloa kesään mennessä. Varmaan kaloreita reilusti karsimalla saisin painon tippumaan, mutta tuloksena olisi ns. laiha läski, eli vaaka näyttäisi vähemmän, mutta peilikuva ei löysyyksineen nostaisi mielialaa yhtään tämänhetkistä korkeammalle. Liikuntaa on siis lisättävä reilusti!

                                                     (http://weheartit.com/entry/20419041)


Kuntosalilla en haluaisi käydä, sillä a) en osaisi tehdä siellä mitään b) ei olisi varaa kuukausimaksuun (no, esim. Gogo-express taitaa maksaa alle 20e/kk, mutta siellä on aina tosi pelottavan näköisiä ihmisiä! :D) c) ajan järjestäminen ei olisi ongelmatonta, kun kaikki salit ovat melko kaukana d) olen laiska vätys.

                                             (http://weheartit.com/entry/20380211)

Mulla on ollut crosstrainer nyt 5-7 vuotta, en muista tarkkaan, ja se on ihan mahtava laite! Tykkään crossailla ja katsoa samalla tietokoneen näytöltä tv-ohjelmia, joita en muuten saisi koskaan katsoa rauhassa. Ainoat miinukset ovat crossatessa syntyvä pieni kolina (kuuluu ehkä alakertaan, joten kovin myöhään ei viitsi crossailla, ja mulla olisi parhaat mahdollisuudet treenaamiseen lasten mentyä nukkumaan n. klo 21).

                                         (http://weheartit.com/entry/18854400)

Juoksua/hölkkäämistä olen kunnolla harrastanut viimeksi ennen kuin aloin odottamaan esikoista, eli vajaa neljä vuotta sitten. Silloin olinkin tosi hyvässä kunnossa, jaksoin juosta reipasta vauhtia kahden tunnin lenkkejä ja nautin joka hetkestä. Ongelmaksi muodostui jossain vaiheessa kipeytyvä polvi, mutta levolla se aina "parani", eikä harrastusta tarvinnut tuon takia lopettaa. Sitten tulin raskaaksi, ja jouduin liikuntakieltoon, ja siitä se sohvaperunoituminen alkoi. Toista lasta odottaessani sentään crossailin ja lenkkeilin, mutta tietysti sen verran rauhallisesti, ettei sillä juuri kuntoa kohotettu. Haaveenani olisi jatkaa juoksuharrastusta, mutta en tiedä, pitäisikö suosiolla odottaa kevättä ja sulia teitä? Täällä kuitenkin melkein kaikki lenkkireitit ovat hiihtolatuina talvella. Toisekseen polveni ei tykkää yhtään kovalla alustalla juoksemisesta, vähintään hiekkatie pitäisi olla. Kylläpä kuulostankin hankalalta ihmiseltä! :D

                                           (http://weheartit.com/entry/19872140)


Lihaskuntoa ajattelin treenata kotona, viikonloppuna käyn ostamassa jumppamaton ja käsipainot. Haluaisin myös kahvakuulan ja jumppapallon, mutta kaikkeen ei ole nyt varaa. Ja kun pitäisi niitä juoksuvarusteitakin hankkia jossain vaiheessa. Mietin myös jonkin treeni-dvd:n hankkimista, ainakin Jillian Michaelsin ohjelmat ovat saaneet joissakin blogeissa kiitosta? Vaikka äsken vetäisin kylmiltään sata peruskyykkyä, ja johan menivät ihan hapoille treenaamattomat jalkaparat. :D Eli varmasti ihan tuommoisilla perusliikkeilläkin saisi tuloksia aikaan ihan omatoimisestikin. :) Ja monissa lehdissä on ihan toimivia jumppaohjeita, esim. se Fit-lehden coretreeni, jota ehdin tehdä pari kertaa ennen kuin lehti hävisi (kannet löysin revittynä sohvan alta...).

                                                    (http://weheartit.com/entry/20558705)

Käytiin äsken Prismassa, ja siellä oli Gymstickin Power Wheelzeja tarjouksessa 10 eurolla. Ostin sellaisen ja vasta kotona tajusin, että niitä kuminauhoja on eri vastuksella. En kaupassa tajunnut ollenkaan katsoa, mutta onneksi olin ostanut mediumin, joka on tarkoitettu aloitteleville naisille. Äsken kokeilin vähän dvd:llä tullutta ohjelmaa, enkä jaksanut tehdä kaikkia liikkeitä, joten eiköhän tuo ole mulle ihan sopivan raskas vastus. :) Vaikuttaa muutenkin tosi hyvältä, raportoin sitten lisää, kun ehdin treenata sillä enemmän.

                                          (http://weheartit.com/entry/18476333)


Tykkään noista Gymstickin tuotteista muutenkin, on kiva, kun niiden mukana tulee usein (aina?) harjoitus-dvd. Ostin kesällä saman merkin kuntovanteen, ja hulahulasin vatsalihakseen jonkinlaisen rasitusvamman, ja sen jälkeen on ollut vanne jäähyllä. Harmittaa mielettömästi, tuo 1,5kg:n vanne on tosi tehokas keskivartalolle ja ehkä hauskin kuntoiluväline ikinä! Tiettyyn kohtaan vatsaa alkaa aina sattua, kun vanne osuu siihen ja kipu alkoi jossain vaiheessa tulla jo reippailla lenkeilläkin. Kävin jo ultrassakin, kun alkoi ihmetyttää, miten rasitusvamma ei neljässä kuukaudessa parane. Sitkeää laatua on, toivottavasti jossain vaiheessa paranee, ja pääsen jatkamaan vanteella pyörittelyä. Eli ihan varoituksen sanana muille, kannattaa noudattaa niitä ohjeita eikä hulata niin kauan kuin jaksaa... :/

                                                    (http://weheartit.com/entry/13329124)

No nyt onkin tullut ajateltua liikuntaa niin paljon, että voin hyvällä omalla tunnolla siirtyä sohvalle. Huomenna sitten ajatuksista tekoihin. ;)

4 kommenttia:

 1. Mä käyn GoGo:lla :)
  On muuten ihan huippua että kotiin voi ostaa tarvittavia välineitä! Meillä onneks toi mieskin on tollanen reenaaja, se nyt lähinnä salilla harjottaa maastavetoo ja kyykkyä mut kotona tekee ihan perus lihaskuntoo joten meiltä kans löytyy kahvakuulat, vatsarulla, jumppanauha ja käydään vloppuna ostaan käsipainot, sellaset joihin voi vaihtaa painot että molemmat voi käyttää niitä :) Mulla ei aivan nouse saman verran kun ukolla :DD

  Saanko mä udella missä asut..? :)

  VastaaPoista
 2. TV2 tulee usein niitä jumppaohjelmia, mä boksitin niitä yhdessä vaiheessa ison kasan ja sitten veivailin niitä :) Tsemppiä, kekseliäisyyttä vaan peliin välineiden kanssa :)

  VastaaPoista
 3. Losing9: Pirkanmaalla asutaan. :) Kotikuntoiluvälineet ovat oikeasti ihan pelastus tällaiselle kotona jumissa olevalle. :D Voi kun saisi vielä sen kahvakuulan (tai kaksi...).

  FaerieS: Kiitos vinkistä, voisikin kokeilla joskus noitakin. :)

  VastaaPoista