torstai 14. kesäkuuta 2012

Salaattia

4. Mikä on lempiruokasi terveellisistä vaihtoehdoista?

Salaatit, ehdottomasti. Yleensä teen kanasalaattia, johon tulee broilerin fileetä, jää- tai jäävuorisalaattia, paprikaa, (tomaattia), (kurkkua), maustekurkkua, säilykepersikkaa, punasipulia ja monesti myös fetaa. Kanasalaatissa on pakko olla jotain makeaa (tänään vesimelonia persikan tilalla) ja mielellään myös maustekurkkua. Parhaassa tapauksessa tipu on kaupan grillistä. Toisaalta fetasalaattiin haluan salaatin lisäksi paljon tomaatteja, tuorekurkkua ja punasipulia, vähän oliiviöljyä päälle, mutta ei mitään muuta. Myös tacosalaatti on ihanaa: tacomaustettua jauhelihaa, rapeaa salaattia, tomaattia, punasipulia, kurkkua, paprikaa ja kastikkeeksi kermaviiliä, johon on sekoitettu taco-dippimausteseos. Nam, pitääkin tehdä sitä seuraavaksi! En ole ihan varma, lasketaanko mun salaatteja edes terveellisiksi vaihtoehdoiksi, mutta ehkä ne ainakin makkaraperunat voittavat?

kuva täältä, mansikkaa pitääkin ehdottomasti kokeilla salaatissa tänä kesänä! 







6 kommenttia:

  1. oi, makkaraperunat...
    mun kanasalaattiin tulee jäävuorisalaattia pohjaksi, kana paistettuna oliiviöljyssä sipulin kanssa, paljon kotimaista tomaattia, kurkkua, punaista ja keltaista paprikaa, that´s it! saatan myös keittää kylkeen riisiä... Oi, nälkä. Mutta nyt en voi syödä, kun aamulla pitää mahtua niihin kuvausvaatteisiin. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Harmittaa, kun mies tekee monta kertaa viikossa makkaraperunoita (tai siis makkaraa ja ristikkoperunoita) illalla kun lapset ovat nukkumassa, arvaa vaan, pystynkö olemaan syömättä niitä itsekin... :/ Eli hyviä todellakin ovat!

      Poista
  2. ja toinen suosikkisalaatti: tomaatti-mozzarella-basilikasalaatti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä ostin mozzarellaa viime viikolla, mutta joku siinä tökkii, ehkä sellainen tietty "mauttomuus". Pitää varmaankin kokeilla jotain muuta merkkiä. :)

      Poista
    2. mä muuten maustan aina tuon salaatin sitruunaoliiviöljyllä ja sitruunapippurilla. :)

      Poista
    3. Pitääkin muuten ostaa jotain tuollaista maustettua öljyä, en ole ollenkaan tajunnut, että sellaisiakin on. Sitruunapippuriakin pitää kokeilla, mä oon ihan onneton maustamaan salaatteja, vaikka mausteilla niistä varmasti saa ihan erilaisia. Kiitos vinkeistä Pingu! :)

      Poista