tiistai 22. tammikuuta 2013

80 päivää

Taas kävi se perinteinen: töistä kotiin pitkän päivän jälkeen, ei salia tiedossa, päivällä ei ollut aikaa syödä, joten kaupan kautta kotiin mukana suklaata, sipsejä ja colaa. Kaupan päälle luuserifiilis ja fyysinen huono olo. Ei näin voi jatkaa. Pakko keksiä muita stressinpurkukeinoja kuin syöminen. Liikunta on tietysti yksi loistava keino, mutta etenkin lepopäivinä tuntuu, että on pakko saada jotain hyvää. Joka ei sitten edes loppujen lopuksi ole hyvää.

Mitä sitten pitäisi tehdä, että tämän kierteen saisi katkaistua? No,

 1. Alan taas kirjoittamaan blogia säännöllisesti ja kirjaamaan ylös tuntemuksia.
 2. Alan ottamaan rennosti rennommin. Työssäni ei kuitenkaan ole kysymys ihmishengistä.
 3. Keksin muita stressinhallintakeinoja kuin syöminen. Vinkkejä saa antaa - lupaan testata niitä!
 4. Lopetan tekosyiden keksimisen. Onko stressi tekosyy?
 5. Keskityn yleiseen hyvinvointiini kunnolla: uni, liikunta, ruokavalio.
 6. Edelliseen liittyen laitan herkut pannaan muulloin kuin juhlapäivinä (synttärit tms.)


30-vuotissynttärini kolkuttelevat jo oven takana. Niihin on suunnilleen 80 päivää. Otan tämän 80 päivää itsetutkiskelun kannalta ja opettelen pois vanhoista huonoista tavoista. 80 päivän jälkeen toivottavasti ei enää tarvitse palata tähän tilanteeseen koskaan.

Uusi parempi minä, here I come!

4 kommenttia:

 1. Minulle liikunta on niin tärkeä stressinpurkukeino, että jos se ei syystä tai toisesta ole mahdollista, olen vähän pulassa. Toisaalta kiireessä liikunnaksi kelpaa välillä lyhyempikin lenkki.

  Sinut on haastettu: http://wannabeurheilija.blogspot.fi/2013/01/kympin-haaste.html.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Aku haasteesta! Liikunta on kyllä melkein pelottavan tärkeä juttu. :)

   Poista
 2. yks hyvä tapa on ostaa viikon ruuat kerralla (ja sillonhan ei herkkuja kotio tuoda)(tai laittaa mies kauppa) paitsi tummaa suklaata jota saa ottaa palan, hätätapauksessa kaks päivässä :) mä teen näin!

  jos meen työpäivän jälkeen kauppaan,väsyneenä,nälkäsenä, (vittuuntuneena) mukaan lähtee pepsi max ja suklaapatukka ihan taatusti, tänäänkin töissä haaveilin pepsistä, kai se on ihan normaalia, tiedä tuota...

  mulle tuo pepsi max on silloin tällöin sallittu pahis ILMAN mitään syömistä. myös tuorepuristetut mehut (omppu ja aplari) on ihan sikahyviä joita juon himooni :D jäitä joukkoon ja nautiskeleen.

  ja ainahan sitä voi mennä peilin eteen puristeleen makkaroitansa ja miettiä sit uudelleen, laittaako suuhunsa mitään..

  aika onnettomia neuvoja, mut niitähän mä itekkin taidan olla vailla et ei parempaa multa irtoo :)

  ja niin, ei se ressi oo tekosyy... voishan sitä koittaa hallita tietty..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä muuten mies käy usein kaupassa juuri sen vuoksi, että niin päästään halvemmalla, kun hän ei osta juuri koskaan mitään herkkuja tai muuta ostoslistan ulkopuolelta. Nyt mulla on ollut pari päivää suklaalevy _koskemattomana_ kaapissa, aikamoista. Pitäisi ehkä tehdä vaikka kuukauden ajan niin, ettei mene ikinä itse ruokakauppaan ja katsoa, miten vaikuttaa omaan olemukseen. ;)

   Nälkäisenä ja väsyneenä kauppaan lähtö on todellakin tuhoon tuomittu juttu. Silloin on "ihan sama"-fiilis ja ostokset sen mukaiset...

   Itse olen päässyt pepsimax-koukusta pois pari vuotta sitten, enkä enää halua palata siihen. Join siis sitä parikin litraa päivässä. :O Nyt kun olen joskus hörpyn maistanut, niin makuaisti on muuttunut niin, etten voi juoda sitä. Sokericola maistuu kyllä liiankin hyvin, mutta yritän vältellä sitäkin parhaani mukaan.

   Peilin edessä makkaroiden puristelu - vinkki oli loistava, kiitos! :D

   Poista