sunnuntai 20. tammikuuta 2013

Treenistä

Aku kyseli edellisen postauksen kommenttiosiossa treeneistäni, ja voisinkin sanoa niistä muutaman sanasen. Käyn siis salilla, jossa ei ole mitään jumppia, personal trainer-palveluita tms, joten halutessaan pt:n, sellainen pitää etsiä itse ja viedä mukanaan salille. Syksyllä sellaisen hankkiminen ei jostain syystä tuntunut tarpeelliselta, tutkiskelin internetin ihmeellistä maailmaa, youtubea ja pakkotoistoa, ja kyllähän niillä pärjäsi ihan hyvin. Päätimme kuitenkin treenikaverini kanssa pyytää tuttua pt:tä (maksoimme hänelle toki) tulemaan salille ja näyttämään ensinnäkin liikkeiden tekniikat ja toisekseen antamaan vinkkejä alkuverryttelyihin, venyttelyihin jne. Jatkoimme silti omalla "ohjelmalla", eli vuoropäivinä ylä- ja alakroppaa. Keskikroppaa sitten siinä sekaisin, yleensä esim. vatsat tein (teen) salin jälkeen kotona tv:n ääressä. Ensi viikolla nähdään pt:n kanssa taas, ja olemme  pyytäneet häntä laatimaan meille hyvän kaksijakoisen ohjelman. Meillähän tavoitteet ja lähtötilanteet ovat treenikaverini kanssa lähes samanlaiset.

Salille lähtö tuottaa enää harvoin vaikeuksia, niin rutiinia siitä on jo tullut. Salilta kotiutuessani olen kuin eri ihminen. Vaikea kuvitella elämää ilman liikuntaa, jaksan töissäkin ihan eri tavalla kun pääsen säännöllisesti kurittamaan kroppaakin.

Ja ne tavoitteet? Haluaisin kovasti saada keskivartalon kuntoon. Alavatsalla on raskauksien jälkeen majaillut sitkeä makkara, oikeastaan pelastusrengas, joka jatkuu selänkin puolella (!). Yläreisissä on muhkuraa (enkä tarkoita pelkkää lihasta...) ja yläkroppaan haluaisin massaa. Sinälläänhän tämä on vähän ongelmallinen tilanne, kun ymmärtäkseni rasvanpoltto vaatisi miinuskaloreita ja lihasten kehittyminen pikemminkin plussaa. Tällä hetkellä en laske kaloreita, mutta yritän syödä paljon proteiinia ja vältellä sokeria (huonolla menestyksellä). Yläkropassa kehitystä näkyy jo paljonkin (muidenkin kuin itseni mielestä :D), joten jotain teen ehkä oikeinkin. Paino on ollut syksystä asti sama, mutta jenkkakahvat (ikuinen murheenkryynini) ovat hieman pienentyneet. Työtä siis riittää vielä, mutta onneksi on vielä aikaa siihen vuodenaikaan, kun täytyy pukeutua toppeihin ja shortseihin. ;)

edit. Tällä viikolla kävin viidesti salilla. Pyrin lisäämään aerobista osuutta, esim. tänään crossailin salilla 10 min ja soudin soutulaitteella yht. 20 min, kotona crossailin ennen saunaa 45 min. On tuo koticrossari vaan niin paljon kivempi kuin salin! Ihan hyvä viikko liikuntojen suhteen siis, ensi viikosta en vielä tiedä. Työpäivät uhkaavat venyä ja stressiä on luvassa, saa nähdä, miten se vaikuttaa treeneihin.2 kommenttia:

 1. tsemppiä treeniin, työt ikävä kyllä vie energiaa niin paljon että ei aina meinais jaksaa rehkiä enään kotona/salilla..
  Täytyy tästä lähteä tekeen jalka ja käsireeni, jaksasikohan tuota crossata päälle.. PAKKO!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tsempeistä! Työpäivän jälkeen on joskus tosi poikki, ja ajatuskin urheilusta väsyttää. Se auttaa paljon, kun on kaveri, jonka kanssa treenata. Ei vain yksinkertaisesti kehtaa perua jo sovittuja treenejä vaikka väsyttäisi kuinka. :D Tsemppiä sullekin! :)

   Poista